Triangle Plaza

Denver, Colorado

«
»

Selected Projects

Visit the Portfolio to load projects

Summary
Results

Denver’s newest public space, Triangle Plaza, represents a shift in how small urban spaces perform in this classically western city. Located in a former railroad corridor turned abandoned street right-of-way, the new urban plaza was conceived of as a hyper-active urban space with design details reminiscent of the former railyards.

The plaza serves as an urban stage for people-watching and interaction, a covered outdoor dining terrace and a major pedestrian link between Union Station and the Pepsi Center. Rigorous design detailing and technical innovations create distinct experiences to sit, swing, linger and circulate. Anchoring the plaza’s southern edge is the ‘swing forest,’ which consists of six custom-designed swings affixed to curved railroad rails. The combination of the swings, a fifty-foot-long wooden bench and rich paving reminiscent of the former tracks create a one-of-a-kind experience for the neighborhood’s residents, visitors and office workers.

  • LEED Certified Gold
  • Custom Swing Forest provides a folly for the community
  • Silva Cell technology supports healthy tree growth within the plaza by providing 4,000 cubic feet of growing media between the parking garage and plaza surface
  • Urban Design strategy provides the distinct front doors to this building
  • Plaza provides a critical connection between Denver Union Station and the Pepsi Center for concerts and sporting events
  • Plaza will be activated by a local market restaurant
  • Plaza will be home to the city’s first Bike Building, a public bike parking and rental shop

Performance information here.

  • Bullet points.

 

Awards

 

 

Press