Campus/Institutional

Charles Schwab Corporate Campus

Austin, Texas

Designing a sustainable campus that promotes health and wellness

Charles Schwab was dedicated to the idea of creating a sustainable, engaging campus that connects employees to nature and provides the atmosphere of a “campus within a park. Through a vigorous analysis process, Design Workshop created a plan that addresses thoughtful reuse of on-site materials, innovative water management and places for contemplation and public interaction. By focusing on general wellness and health, the team designed a one-mile trail loop with passive seating and outdoor fitness opportunities, as well as the Campus Commons, a flexible one-acre plaza that can be used for events and a central gathering space.

Collaborators

Page/, Leap Structures, Garza EMC, Greenscape Pump Services, Page/Dyal, JAS Irrigation, Co’Design, GreeNexus Consulting, DPR Construction, Brightview Landscapes, LLC

search